Veel gestelde vragen

clouDeal heeft voor jou een aantal veel gestelde vragen hier onder in een lijstje weergegeven. Staat jouw antwoord hier niet tussen? neem dan even contact met ons op!

Hosting:

Webhosting is een stukje serverruimte gereserveerd voor jouw. Op de server kan je jouw website/applicatie op draaien. Deze server is verbonden met het internet en kan gekoppeld worden aan jouw domeinnaam om het bereikbaar te maken voor bezoekers.

Kijk voor meer informatie over onze verschillende pakketten op onze website hosting pagina.

VPS staat voor virtual private server. Dat betekent dat je een zelfstandig virtuele server krijgt die aangepast kan worden naar jouw specifieke wensen.  Een VPS heeft gegarandeerde processorcapaciteit en RAM-geheugen en kan daarom makkelijk bij geschaald worden naar wat jouw website of applicatie nodig heeft.

Meer informatie over de mogelijkheden vindt je op onze VPS hosting pagina.

Om een voor jou passende hosting pakket te kiezen moet je de volgende vragen stellen aan jezelf, zodat je de juiste keuze kunt maken:

  • Hoeveel ruimte heb ik nodig?
  • Hoeveel bezoekers verwacht ik op mijn website?
  • Hoeveel databases heb ik nodig?
  • Hoeveel e-mailadressen wil ik gebruiken?
  • Met welke software of in welke taal wil is mijn website gemaakt?

Load More

Email:

Om bij jouw webmail te komen navigeert jij in jouw web browser naar jouwdomein.nl/webmail .
Je kunt hier inloggen met jouw e-mailadres en wachtwoord.

Om jouw e-mail accounts te kunnen toevoegen aan het door jouw gekozen e-mail client. gebruik je de volgende instellingen:

IMAP Instellingen
Server voor inkomende mail: mail.jouwdomein.nl
Server voor uitgaande mail: mail.jouwdomein.nl

Gebruikersnaam: Jouw e-mailadres
Wachtwoord: Jouw wachtwoord

Inkomende mail IMAP-poort: 143
Uitgaande e-mail SMTP-poort: 587

 

POP3 Instellingen
Server voor inkomende mail: pop.jouwdomein.nl
Server voor uitgaande mail: smtp.jouwdomein.nl

Gebruikersnaam: Jouw e-mailadres
Wachtwoord: Jouw wachtwoord

Inkomende mail POP3-poort: 110
Uitgaande e-mail SMTP-poort: 587

Als jij beschikt over een domeinnaam inclusief websitehosting of e-mailhosting dan kan jij jouw eigen e-mailadres aanmaken.  Door in te loggen in jouw DirectAdmin controlepaneel kan je jouw eigen e-mailaccounts beheren. Onder het kopje E-Mail > POP3 / IMAP e-mail accounts,  kan je jouw e-mailadres aanmaken en beheren.

 

Load More

Cloud & Backup:

Office 365 is het vertrouwde Office waar je graag mee werkt. Op je favoriete apparaten, wanneer je maar wilt en waar je ook bent. Naast vertrouwde programma’s, zoals Word en Outlook, bevat het ook apps waarmee je beter communiceert, samenwerkt en meer voor elkaar krijgt. Dankzij de flexibiliteit van de cloud kun je altijd bij je bestanden, op je computer op kantoor of je laptop thuis. Met Office 365 zijn je documenten altijd up-to-date en deel je ze waar en wanneer je maar wilt.

Bekijk de agenda’s van collega’s, zie wanneer ze online zijn en stuur ze een chatbericht. Vergader online of werk tegelijkertijd aan dezelfde documenten. Je krijgt Word, Excel, PowerPoint, Outlook en de rest van de Office-producten voor online werken. Al deze applicaties zijn automatisch up-to-date.

Met OneDrive voor Bedrijven heb jij jouw bestanden altijd bij de hand. Sla ze veilig op en deel ze eenvoudig met collega’s. De online opslag kun je overal bereiken op elk device.

Load More

FTP:

Je kan jouw FTP server bereiken door door te verbinden met:

FTP Server:
FTP Server: ftp.jouwdomein.nl

FTP Accounts aanmaken:
Je kan jouw ftp account aanmaken en beheren onder het kopje “UW Account” > FTP beheer binnen onze DirectAdmin controle paneel.

 

Load More

Domeinnaam:

Als je een eigenaar bent van een domeinnaam bij clouDeal is zelf doorverwijzen van je domeinnaam mogelijk mits je websitehosting of email hosting heeft. Heb je dit niet? wees niet getreurd en neem contact met ons op zodat wij jou verder kunnen helpen.

Als jij de eigenaar bent van een domeinnaam met een websitehosting of email hosting pakket? dan kan jij je doorverwijzing zelf regelen na het inloggen in onze controle paneel.

Domeinnaam is de sleutel tot jouw website. Als je een domeinnaam koppelt aan een hostingpakket waar jouw website op draait dan kan deze benaderd worden door de domeinnaam in te voeren in je internetbrowser. Je kan ook meerdere domeinnamen bestellen en deze door verwijzen naar je hoofd domeinnaam. Zo kun je meerdere domeinnaam uit laten komen op jouw website.

Je domeinnaam is niet alleen belangrijk voor jouw website maar ook voor jouw email adres. Zodra jij beschikt over een domeinnaam en een email hosting pakket dan kan jij emails versturen vanuit jouw eigen domeinnaam.

Let op: Een email hosting zit automatisch inbegrepen in een websitehosting pakket. Een losse email hosting is alleen van toepassing als je geen website hosting pakket wilt/heeft.

Om een website te kunnen bezoeken heb je een domeinnaam nodig. Dit is de URL die jij invoert in je internet browser bijv: www,google.nl.  In de voorbeeld is “google” de domeinnaam en “.nl” is je domeinnaam extensie. Soms kunnen domeinnamen al bezet zijn daarom is het handig dat je eerst gaat orientieren welke domeinnaam bij jouw past en nog beschikbaar is.

In onze registratie tool doorloop je stappen op jouw domeinnaam te registreren. Hier zie je naar het invoeren van de door jouw gekozen domeinnaam of deze nog beschikbaar is of bezet. Als jouw gekozen domeinnaam beschikbaar is kan je op het “bestellen” knop klikken om jouw registratie verder af te ronden.

Let op: Als de domeinnaam bezet is kan je nog steeds op “bestellen” klikken maar moet je in de volgende stap een verhuiscode invoeren. Hier kan jij alleen jouw eigen domeinnaam die ergens anders geregistreerd staat naar ons toe verhuizen door de code in te vullen en de verhuizing af te ronden.

Load More

Zorgeloos online:

Een load-balancer heeft tot taak dat de binnenkomende bezoekersstroom op een juiste manier over de beschikbare servers verdeeld wordt. Hij zorgt er dus voor dat de beschikbare capaciteit, security en schaalbaarheid van het hosting platform maximaal benut wordt. Een load-balancer is voor stevige hostingplatformen onontbeerlijk en daarom hebben wij hem binnen ons high availability-platform dubbel uitgevoerd.

High availability is bij hoge economische afhankelijkheid eigenlijk een “must “. Wij adviseren een hoge beschikbaarheidsoplossing wanneer jouw bedrijf voor 25% of hoger van zijn omzet van online initiatieven afhankelijk is. Let wel, een HA-oplossing hoeft niet per se duur te zijn. Ook een eenmanszaak klopt bij ons niet vergeefs aan!

De kenmerken die clouDeal aan High Availability – hostingoplossingen toekent, zijn: stabiliteit, schaalbaarheid, flexibiliteit en een enorme rekenkracht. De inhoudelijke eigenschappen van deze kenmerken zijn te beschouwen als een techniek waarbij de taken niet door één enkele computer maar door een verzameling van aan elkaar gekoppelde computers in meerdere datacenters uitgevoerd worden.

Load More

 

Ticket aanmaken

Staat jouw antwoord er niet tussen? Jij kunt met jouw couDeal account een ticket aanmaken en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op reageren.
Maak een ticket aan >